Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира

...
Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира
Коментари Харесай

Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, пише вестник Таймс

Британският министър председател Борис Джонсън желае от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, написа вестник "Таймс ", представен от Ройтерс.

Заедно с това Англия предлага основаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, с цел да не се постанова въвеждането на пунктове за граничен надзор на самата граница, заяви ирландската държавна телевизия, представена от Ройтерс. Въпросът с ирландската граница е една от главните спънки за реализиране на съглашение за Брекзит сред Лондон и Брюксел.

Британското държавно управление се чака да показа тази седмица нови оферти за излизане от задънената улица на Брекзит.

Предложените от Лондон митнически центрове ще бъдат ситуирани на разстояние сред осем и 16 км от границата, съобщи редакторът на европейските вести на ирландската държавна телевизия Тони Конъли. Според него информацията за английското предложение е почерпена от документи, изпратени от Лондон в Брюксел.

По-рано източник от английското държавно управление съобщи, че Англия ще показа новите си оферти за Брекзит на следващия ден или вдругиден.

Правителствата на Ирландия и Англия, а също по този начин и Европейският съюз, са единомислещи, че не би трябвало да се стига до пунктове за граничен надзор и физическо възобновяване на границата сред Ирландия и Северна Ирландия, защото това може да възобнови напрежението, обвързвано с политическия статут на Северна Ирландия, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР