Британският премиер Борис Джонсън иска излизане от ЕС до 31

...
Британският премиер Борис Джонсън иска излизане от ЕС до 31
Коментари Харесай

ЕС: Няма основание за още преговори за Brexit с Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън желае излизане от Европейски Съюз до 31 октомври със или без договорка

Европейски Съюз втвърди тона към новото английско държавно управление на Борис Джонсън. Брюксел съобщи, че сега няма съображение за спомагателни договаряния за Brexit, до момента в който Обединеното кралство продължава да упорства за промени по контрактуваната договорка на Тереза Мей. Европейската позиция е, че английските претенции за унищожаване на така наречен авариен проект за Северна Ирландия са неприемливи, и полемиките са се върнали там, където са били преди три години.

В отговор от " Даунинг стрийт " 10 споделят, че не е правилно, че задачата им е разговорът да се провали, с цел да се случи Brexit без договорка, а желаят действителни договаряния. И допълват, че Брюксел би трябвало да " промени позицията си ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Кой ще мигне първи

Това, което Европейската комисия предлага, е лимитирано. Тя остава отворена за провеждането на полемики през идващите седмици по телефона или персонално, " в случай че Англия желае да обясни своята позиция по-подробно ". Говорител на институцията повтаря досегашната европейска позиция, а точно, че договорката на Тереза Мей, която бе отхвърлена три пъти от английския парламент, е " най-хубавата допустима " и не може да бъде отворена наново.

Цялостното чувство е, че Европейски Съюз не е оптимистичен за съглашение с Обединеното кралство, написа английската Военновъздушни сили. Причината е, че новият министър председател Борис Джонсън дава да се разбере, че не е податлив на друга договорка, в случай че не се отстрани противоречивият " авариен проект за Сверена Ирландия " (мярка, гарантираща, че няма да има " твърда " ирландска граница, по силата на която Северна Ирландия ще остане обвързана с някои от разпоредбите на единния пазар на ЕС). Само че Брюксел е безапелационен, че няма да отстъпи и " аварийният проект " е неделима част от всяка договорка. Затова няма смисъл от връщане на масата за договаряния, защото настояванията на Борис Джонсън не могат да бъдат изпълнени. Въпросът в този момент е кой ще мигне първи и дали има опция за отстъпки или в Брюксел, или в Лондон. Все отново анализаторите не изключват още диалози сред двете страни, като може да се окаже, че срещата на Г-7 в края на август е моментът, в който не остава друга алтернатива с изключение на Brexit без договорка.

Пълен блокаж

Към момента обстановката е в цялостен блокаж. " Премиерът желае да се срещне с водачите на Европейски Съюз и да контракти нова договорка, която отстранява недемократичния " авариен проект ". Ще влезем в договарянията с най-голяма сила и другарски дух и се надяваме, че Европейски Съюз ще премисли сегашния си отвод да направи каквито и да било промени по съглашението за овакантяване ", декларира представител на английското държавно управление. И акцентира, че позицията на Борис Джонсън продължава да е излизане от съюза до 31 октомври със или без договорка.

В същото време върховен европейски посланик твърди, че Brexit без договорка наподобява да е " централният сюжет " на английското държавно управление. " Ясно е, че Обединеното кралство няма различен проект. Няма желание да договаря, което би изисквало проект ", показва той, представен от в. Guardian.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР