Британският премиер Борис Джонсън и турският президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Британският премиер Борис Джонсън и турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Джонсън и Ердоган обсъдиха по телефона военната операция в Сирия

Британският министър председател Борис Джонсън и турският президент Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили да прегледат опцията за осъществяване на четиристранна среща с водачите на Франция и Германия, с цел да обсъдят обстановката към военната интервенция на Анкара в Сирия и обвързваните с нея въпроси. Това се споделя в официално съобщение, публикувано след телефонен диалог сред Джонсън и Ердоган от канцеларията на английския министър председател.

 © Архив
" Двамата събеседници се съгласиха да потърсят опция за осъществяване на среща с присъединяване на президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Ангела Меркел, с цел да обсъдят актуалната обстановка, както и по-широк набор от въпроси, в това число битката с тероризма и миграцията " се споделя в известието.

Британският министър председател е приветствал съглашението за прекъсване на военните дейности сред Турция и Съединени американски щати, като го е нарекъл " стъпка в вярната посока ".

" Той изрази вяра, че това съглашение ще продължи (да действа) и ще понижи броя на жертвите и от двете страни на спора ", се споделя още в документа.

В същото време Джонсън е споделил на Ердоган, че " продължава да бъде доста угрижен за военната интервенция на Турция в североизточната част на Сирия ", показаха от Даунинг стрийт.
 Путин и Меркел разискаха обстановката в Сирия Путин и Меркел разискаха обстановката в Сирия
Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел означиха значимостта за прогрес на процеса на успокояване в Сирия, включителн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР