Британският премиер Борис Джонсън и руският президент Владимир Путин се

...
Британският премиер Борис Джонсън и руският президент Владимир Путин се
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Няма да има нормализация с Русия

Британският министър председател Борис Джонсън и съветският президент Владимир Путин се срещнаха през днешния ден в коридорите на конференцията за Либия в Берлин, предадоха организациите.

Говорителка на Джонсън съобщи, че английският министър-председател и Путин са говорили за нуждата от решение на проблемите със сигурността в Либия, Сирия, Ирак и Иран.

От срещата е станало ясно също, че към този момент няма да има нормализация в двустранните връзки. "Той (Джонсън) беше явен, че няма смяна в английската позиция за (случая в) Солсбъри, който съставлява неразумно потребление на химически оръжия и нахален опит да бъдат убити почтени хора на английска земя. Той съобщи, че сходни набези не трябва да се повтарят ", сподели говорителката.

Тя имаше поради отравянето на някогашен съветски двоен сътрудник в град Солсбъри през 2018 година, за което английското държавно управление упрекна съветското военно разузнаване.

"Премиерът съобщи, че няма да има никаква нормализация в двустранните връзки, до момента в който Русия не престане с дестабилизиращите си дейности, които заплашват Обединеното кралство и съдружниците ни и подкопават сигурността на нашите жители и нашата групова сигурност ", добави говорителката.

Кремъл заяви, че в Берлин Путин е имал срещи с Борис Джонсън и с Урсула фон дер Лайен, на които са били разисквани въпроси от двустранните връзки, както и интернационалните проблеми, включително уреждането на обстановката в Либия.

Това беше и първият персонален контакт сред Путин и Джонсън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР