Британският премиер Борис Джонсън и престолонаследникът принц Чарлз отбелязаха с

...
Британският премиер Борис Джонсън и престолонаследникът принц Чарлз отбелязаха с
Коментари Харесай

Борис Джонсън и принц Чарлз с поздрав към Националната здравна служба

Британският министър председател Борис Джонсън и престолонаследникът принц Чарлз означиха с видеообръщения признателността си и заслугите на работещите в Националната здравна работа (НЗС), която през днешния ден отбелязва 72 години от своето основаване, съобщи Ройтерс.

И Джонсън, и принц Чарлз, които бяха заболели от Covid-19, подчертаха какъв брой горди са от метода, по който службата се оправя със дилемите си по време на пандемията от ковид. Британският министър председател посочи в поздрава си до здравните служащи, че те безспорно са избавили живота му.





В 17 ч. локално време всички британци ще могат да изразят благодарността си към работещите в опазването на здравето с обичайните овации за лекарите, медицинските сестри, болногледачите и всички, които са първата линия на борбата с епидемията.

As the NHS marks its 72nd anniversary, a nationwide clap for carers is taking place to thank them for their service throughout the pandemic.

Live updates:
— SkyNews (@SkyNews)

Националната здравна работа е учредена на 5 юли 1948 година от Анайрин Бевън, който тогава е министър на опазването на здравето в държавното управление на лейбъристите. Той декларира, че работа, финансирана с парите на данъкоплатците, би трябвало да им дава безвъзмезден достъп до лекарска помощ и да обезпечава лекуване, основано на клиничните потребности, а не на финансовите благоприятни условия.

В обръщението си принц Чарлз акцентира направената от чиновниците на НЗС всеотдайност, осигурила лекуването в болница на над 100 000 пациенти с Covid-19. Той означи, че е имал шанс да прекара заболяването с леки признаци и без хоспитализация. На всички вас, които дадохте толкоз доста от себе си по време на тази рискова обстановка, желая да ви кажа, че вие бяхте нашият щит, вашите ръце ни подкрепяха. Това е мотив за дълбока признателност и същинска горделивост, съобщи английският престолонаследник. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР