Британският премиер Борис Джонсън и оглавяваната от него Консервативна партия

...
Британският премиер Борис Джонсън и оглавяваната от него Консервативна партия
Коментари Харесай

Борис Джонсън губи подкрепа, но все още печели мнозинство

Британският министър председател Борис Джонсън и ръководената от него Консервативна партия може да завоюва болшинство от 28 депутати в общите избори, които ще се проведат на следващия ден (12 декември). Това демонстрира социологическо изследване на организация YouGov, оповестява " Ройтерс ".

Това е много по-слаб резултат спрямо предходно изследване през предишния месец, когато се очакваше консерваторите са завоюват 68 депутати повече.

Уточнява се, че консерваторите може да си обезпечат 339 места в 650-местната Камара на общините (долната камара на английския парламент) спрямо 317 депутати, определени през 2017 година

Основната опозиционна Лейбъристка партия може да завоюва 231 места, което е спад по отношение на 262 места на предишните избори, само че е растеж спрямо прогнозата през ноември, когато беше 211 места.

Според YouGov несигурността е много огромна, тъй че е допустимо никоя партия да не успее да получи болшинство. След оповестяването на прогнозата английската лира поевтиня по отношение на $.

В допитването са взели участие 105 600 души. Вчера друго социологическо изследване сподели болшинство от 24 места за Джонсън по отношение на предходните упования за 82 места. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР