Британският премиер Борис Джонсън и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия

...
Британският премиер Борис Джонсън и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия
Коментари Харесай

Джонсън и Корбин заедно почетоха жертвите на терористичната атака в Лондон

Британският министър председател Борис Джонсън и водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин участваха през днешния ден на бдение за двете жертви, убити от терорист с нож в петък край един от централните мостове на Темза в Лондон, съобщи Ройтерс в понеделник.

Вчера бе разкрита самоличността на едната от двете жертви - това е 25-годишният специализант по право и криминология в университета в Кембридж Джак Мерит. Днес стана ясно коя е другата жертва - 23-годишната Саския Джоунс, също приключила Кембридж.

На церемонията в Гилдхол ярд в центъра на Лондон бяха почетени също и тримата ранени, двама от които са към момента в болница, както и уличните герои, съумели да повалят 28-годишния нападател Усман Хан на земята, да го обезвредят и да окажат първа помощ на ранените.

Шефът на залата, където имало празненство за участниците в конференция, станали обект на офанзивата на терориста, особено отличи един човек от личния състав, показан единствено с дребното име Лукаш. Той съумял да смъкна провесен на стената рог от нарвал, дълъг 1,5 м, и влезнал в битка с терориста, което разрешило на уплашените хора да избягат. Полски медии оповестиха, че това е поляк, работил като готвач в ресторанта, където станало нападението.

Пред участниците в церемонията кметът на Лондон Садик Хан сподели, че изправени пред тази покруса, хората би трябвало " да почерпят вяра от героизма на елементарните лондончани и на незабавните служби, които незабавно са реагирали на опасността, рискувайки живота си, с цел да оказват помощ на хора, които даже не познават ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР