Британският премиер Борис Джонсън и ирландския му колега Лео Варадкар

Британският премиер Борис Джонсън и ирландския му колега Лео Варадкар ...

Дадоха светена вода на ирландския премиер за... защита срещу Борис Джонсън.


Британският премиер Борис Джонсън и ирландския му колега Лео Варадкар водят преговори за границата между Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит.

Правителствата и на двете държави твърдят, че искат да предотвратят физическа граница между двете държави след като Лондон напусне Европейския съюз, но Лондон се противопоставя на предпазната клауза, включена в настоящето споразумение с Брюксел.

Заради сложните преговори, свещеник даде на Лео Вардкар светена вода, с която да наръси Борис Джонсън при следващата им среща.

Отец Ричард Гибсънс отслужваше водосвет при откриването на реновирана писта на летище в Нок, на който присъстваше и ирландския премиер.

След края на службата, отец Гибсънс се обърна към Варадкар и му каза: „Знам, че отивате в Ню Йорк следващата седмица (бел. ред. за сесия на Общото събрание на ООН) и ще се срещнете с Борис Джонсън. Малко защита за вас“ и му връчи малко шише със светената вода.

„Да го излея върху него ли?“, попита Варадкар, а събралото се множество започна да се смее.

Джонсън и Варадкар ще се срещнат в Ню Йорк във вторник, за да продължат разговорите около Брекзит. Ирландският лидер ще произнесе реч на срещата за климата.

That holy water exchange in full: Jokingly given holy water to take to his next meeting with Boris Johnson, Leo Varadkar asked: “Do I throw it over him?” #Brexit pic.twitter.com/kKBduAVyaZ
— David Blevins (@skydavidblevins) September 20, 2019

Източник: blitz.bg