Британският премиер Борис Джонсън е уверен, че след приемането на

...
Британският премиер Борис Джонсън е уверен, че след приемането на
Коментари Харесай

Джонсън: Великобритания е готова да излезе от ЕС на 31 януари

Британският министър председател Борис Джонсън е убеден, че след приемането на законопроекта за Брекзит от двете камари на Народното събрание на страната, кралството е готово да напусне Европейски Съюз на избраната дата – 31 януари. Изявлението на министър-председателя беше публикувано в сряда вечерта от Даунинг стрийт 10.

“Парламентът одобри законопроекта за овакантяване на Европейския съюз. Това значи, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 януари и ще продължи напред. Понякога изглеждаше, че в никакъв случай няма да преминем финалната линия на Брекзит, само че най-после успяхме ”, сподели Джонсън, като прикани за преустановяване на разногласията сред последователи и съперници на Брекзит и се концентрира върху решаването на належащите проблеми на кралството, битката с престъпността и подобряването на работата на лечебните заведения.

След като законопроектът беше утвърден от Камарата на общините, той беше гласуван и от Камарата на лордовете на английския парламент в сряда вечерта. Сега документът би трябвало да бъде подписан от кралица Елизабет II. Очаква се това да се случи в четвъртък или петък, след което документът, определящ изискванията за излизане на страната от Европейски Съюз, ще придобие силата на закон. Това ще разреши на Обединеното кралство и Европейски Съюз да ратифицират съглашението за Брезит, което би трябвало да бъде направено през идващите дни. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в петък ще подпишат нужните документи в Брюксел, а на 29 януари съглашението ще бъде финализирано от Европейския парламент.

От Даунинг Стрийт акцентират, че страните ще имат време да изпълнят всички нужни формалности и Англия ще е подготвена да напусне Европейски Съюз в 23:00 31 януари локално време. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР