Британският премиер Борис Джонсън е свикал заседание на кабинета за

...
Британският премиер Борис Джонсън е свикал заседание на кабинета за
Коментари Харесай

Борис Джонсън свика заседание на кабинета, може да поиска вот за нови избори

Британският министър председател Борис Джонсън е свикал съвещание на кабинета за по-късно през днешния ден, на което може да изиска от депутатите да гласоподават за нови избори, в случай че се разгласят срещу държавното управление му по въпроса за Брекзит, заяви политическият редактор на Би Би Си Лора Кюнсбърг, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Кабинетът е призован за през днешния ден следобяд. Има действителна опция Джонсън да внесе искане до депутатите да гласоподават тази седмица за нови избори. Това би станало, в случай че бунтовниците прокарат закона, само че не и в случай че изгубят, несъмнено ", сподели Кюнсбърг.

Разбунтували се депутати от ръководещата партия и депутати от опозицията ще опитат да прокарат закон, изискващ министър председателят да изиска ново отсрочване на Брекзит, в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз, показва Би Би Си.

Говорител на Джонсън сподели, че ще е изцяло безразсъдно английските депутати да се пробват да връзват ръцете на премиера при устрема му да реализира ново съглашение за Брекзит с Европейски Съюз.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин съобщи, че желае нови избори и че партията му ще спре Брекзит без съглашение.

" Трябва да се обединим, с цел да спрем Брекзит без съглашение. Тази седмица може да е последният ни късмет. След това ни трябват нови общи избори. На тези избори Лейбъристката партия ще даде на хората опцията да си върнат контрола и да имат последната дума в обществен избор с подобаващи разновидности, в това число опцията да останем в Европейски Съюз ", сподели Корбин в тирада в Салфорд, Северна Англия.

" Вотът на съмнение е напълно на масата. Ако имаме Брекзит без съглашение, ще гласуваме за оставане в Европейски Съюз, а в случай че е различен Брекзит, демократичните процеси в партията ни ще решат каква позиция да заемем ", добави Корбин. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР