Британският премиер Борис Джонсън е напът да се откаже от

...
Британският премиер Борис Джонсън е напът да се откаже от
Коментари Харесай

Великобритания се отказва от европейските работници по-рано от очакваното?

 Британският министър председател Борис Джонсън е напът да се откаже от поето по-рано от държавното управление заричане за отсрочване на идните забрани за влизането на нискоквалифицирани служащи, измежду които хиляди българи, във Англия след Brexit, пишат британските издания Financial Times и Independent.

През 2018 година някогашният министър-председател Тереза Мей разгласява бяла книга, в която бе препоръчан двугодишен " стеснен във времето път за краткотрайно наемане на непознати служащи “. Документът пристигна в отговор на напън от страна на английските работодателски организации. С желанието на Джонсън този " гратисен “ интервал да не се съблюдава се обрисува имиграционните правила да се трансфорат в сцена за конфликт сред държавното управление и бизнеса. Представители от Даунинг Стрийт са коментирали, че кабинетът чака проектът на Джонсън да бъде разискван тази седмица, като " политическото предпочитание е да се обмисли да няма временен интервал “. Въпреки това те акцентират, че към този момент не е взето дефинитивно решение.

Припомняме, че преди референдума във Англия през 2016 година агитиращите за овакантяване на Европейски Съюз (сред които и Борис Джонсън) акцентираха като аргумент за излизането от Блока обстоятелството, че по този начин ще спре потокът от българи и румънци към Кралството, които поради по-ниските си условия за възнаграждение " открадвали “ работни места от английските жители. От общо 85 хиляди сезонни служащи в английското селско стопанство към 30 хиляди берат плодове. Правителството от години заканва да забрани на жителите на други страни от Европейски Съюз да живеят и работят в страната без виза. По този метод се провокират мощни опасения измежду фермите, които разчитат на чужденци да им берат реколтата. Миналата година стана ясно, че им е все по-трудно да намират сезонни служащи, написа " Блиц ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР