Британският премиер Борис Джонсън е на път да спечели мнозинство

...
Британският премиер Борис Джонсън е на път да спечели мнозинство
Коментари Харесай

Джонсън е на път да спечели изборите с малка преднина

Британският министър председател Борис Джонсън е на път да завоюва болшинство от 28 депутатски места при парламентарните избори на следващия ден. Това сочи прогноза на социологическата организация " ЮГав ", представена от " Ройтерс ".

Това е мощно намаляване на прогнозата по отношение на предишния месец, когато се очакваше консерваторите да поведат с 68 места.

Консервативната партия на Джонсън може да завоюва 339 места в 650-местния парламент по отношение на получените 317 в изборите от 2017 година.

Опозиционната Лейбъристка партия може да си обезпечи 231 места, което е намаляване по отношение на 262 места през 2017 година. Ноемврийската прогноза за лейбъристките депутати обаче бе 211.

Според " ЮГав " към модела има такава неустановеност, че е допустимо никоя партия да не успее да получи болшинство.

След оповестяването на прогнозата английската лира поевтиня по отношение на $. Финансовите пазари се притесняват, че при парламент без болшинство ще се проточи несигурността дали и по кое време Англия ще напусне Европейски Съюз, което сега се възнамерява да стане на 31 януари.

В допитването са взели участие 105 600 души.

Вчера по-малка социологическа организация, " Фоукълпойнт ", предвижда болшинство от 24 места за Джонсън по отношение на предходните упования за преимущество от 82 места.

Консерваторите подцениха недоволството на младите

Консерваторите подцениха недоволството на младите гласоподаватели. Това може да им коства скъпо, акцентира английският в. " Гардиън ". Това е чудноват пропуск, поради че въздействието на младите гласоподаватели беше усетено единствено преди две години.

Как стана по този начин, че Консервативната партия е сега партията на английските служащи, пита английският в. " Сън ". Очаква се те да поддържат Борис Джонсън на утрешните избори, акцентира изданието отбелязвайки, че отдавнашни поддръжници на Лейбъристката партия обръщат тил на нейния водач Джереми Корбин. Подкрепяната от него радикална политика докара до спад в поддръжката за партията измежду служащите.

В същото време акцията на консерваторите притегля тези гласоподаватели, като се концентрира върху опазването на здравето, данъчните облекчения за нископлатените служащи и Брекзит.

 Джереми Корбин
© Reuters

Джереми Корбин

От генерации насам служащите, живеещи в изпитващи усложнения промишлени градове, съвсем постоянно гласоподаваха за Лейбъристката партия, отбелязва в. " Вашингтон пост ". Точно към тях се насочи Борис Джонсън в последните дни от акцията, пробвайки се да разбие бастиона на политическите си съперници.

Прогнозите преди едни от най-важните избори от десетилетия насам демонстрират, че Джонсън и Консервативната партия ще получат болшинство, макар че Лейбъристката партия редуцира дистанцията. Въпросът е дали сегашният министър председател може да завоюва нормално подкрепящите лейбъристите гласоподаватели, които желаят Англия да напусне Европейски Съюз. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (833)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР