Британският премиер Борис Джонсън е на косъм от това да

...
Британският премиер Борис Джонсън е на косъм от това да
Коментари Харесай

Борис Джонсън може и да успее да докара нещата до Brexit със споразумение

Британският министър председател Борис Джонсън е на косъм от това да се контракти за Brexit с Европейския съюз, твърди The Guardian, представен от Агенция " Фокус ".
Според обявата, става въпрос за ирландската граница. Новото предложение е такава да има, само че в Ирландско море, не на сушата сред Ирландия и Северна Ирландия. Европейски дипломати към този момент разясняват, че този вид може и да бъде признат от Брюксел. Припомняме, че предходният английски министър председател Тереза Мей беше твърдо срещу подобен вид.
Джонсън към момента ще би трябвало да завоюва Народното събрание за новия вид - в това число Демократичната юнионистка партия (ДЮП) и твърдолинейните " брекзитиъри " от Европейската изследователска група, защото според договорката Северна Ирландия към момента законово ще бъде в границите на митническите граници на Обединеното кралство територия. Източник от лагера на евроскептиците уточни, че сходно съглашение ще бъде " извънредно мъчно за ДЮП ", само че нито ДЮП, нито групата на евроскептиците обществено насочат рецензии към напъните на Джонсън.
Британският министър председател ще осведоми кабинета си за обстановката в 16:00 часа (18:00 часа българско време) през днешния ден (16 октомври).
Според предложенията, Джонсън ще може да се похвали, че Обединеното кралство „ цяло и неделимо “ е напуснало Европейския съюз. " Северна Ирландия де юре би била на митническата територия на Обединеното кралство, само че в действителност в границите на Европейския съюз ", съобщи дипломатически източник за предварителното съглашение.
Източници в Брюксел обявиха, че са уверени, че Комисията и договарящият екип на Обединеното кралство ще реализиран договорката за една нощ. Но до момента в който не престават договарянията, в Париж и Берлин породи раздразнителност от бързината да се откри съглашение преди срещата на върха на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък, 17 октомври.
Говорейки в Париж, почитан френски чиновник посъветва за " извънредно здравомислие " по отношение на възможностите за подписване на договорка, която да задоволи столиците на Европейски Съюз.
" Ирландците не са тези, които ще сключат договорката. Да, има по-добра атмосфера, само че значимото е наличието и към момента не сме видели нищо. Каквото и да е, ще желаеме да го разгледаме доста съществено ", съобщи формалният представител.
Германските държавни чиновници показаха, че постигането на договорка тази седмица е амбициозна цел и че постигането на единодушие по техническите въпроси може да изисква още два месеца диалози, в случай че Англия не направи задоволително обилни отстъпки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР