Британският премиер Борис Джонсън е казал на своите водещи министри,

...
Британският премиер Борис Джонсън е казал на своите водещи министри,
Коментари Харесай

Борис Джонсън вижда шанс за нова сделка за Брекзит, но сделка още няма

Британският министър председател Борис Джонсън е споделил на своите водещи министри, че вижда късмет за договаряне на нова договорка за Брекзит с Европейския съюз, само че договорка още не е подписана, съобщи негов представител, цитран от Ройтерс.

Остават значими въпроси за договаряне, добави представителят, като посочи, че в ход са договаряния със северноирландската Демократична юнионистка партия.

Премиерът осведоми кабинета за напредъка на настоящите договаряния за Брекзит, като сподели, че има късмет за договаряне на добра договорка, само че още не сме стигнали до такава степен и остават нерешени значими въпроси, съобщи представителят.

След съвещанието на кабинета Джонсън отиде на среща с депутатите консерватори от комитета 1922.

В Брюксел финландският министър председател Анти Рине, чиято страна заема председателството на Европейски Съюз, съобщи, че към момента се надява за договорка в последния миг, с цел да бъде избегнат корав Брекзит, който по дучмите му ще навреди на живота на европейците дълго по-късно, и добави, че договорката е извънредно сложна, само че към момента допустима, и че е допустимо "техническо ", тоест доста малко отсрочване на датата за Брекзит 31 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР