Британският премиер Борис Джонсън е изпратил снощи неподписано писмо до

...
Британският премиер Борис Джонсън е изпратил снощи неподписано писмо до
Коментари Харесай

Отсрочка или не: Борис Джонсън поиска отлагане на Brexit с неподписано писмо

Британският министър председател Борис Джонсън е изпратил нощес неподписано писмо до Европейския съюз с искане за отсрочване на Brexit и друго обръщение, в което споделя, че не желае пролонгация, съобщи Ройтерс, като се базира на в. " Сънди таймс ".
Според вестника Джонсън е изпратил три документа - ксерокопие на закона, който го принуждава да желае отсрочване, придружителна записка от държавен чиновник, която изяснява, че министър председателят е бил задължен да изпрати писмото с искане за пролонгация, и още едно писмо, в което Джонсън декларира, че не желае отсрочване, написа 24 часа.
" Пиша, с цел да уведомя Европейския съвет, че Англия желае в допълнение. Обединеното кралство предлага да удължи този интервал до 23 часа на 31 януари 2020 година Ако страните съумеят да ратифицират съглашението за овакантяване на Европейски Съюз до тази дата, срокът за Brexit ще завърши по-рано. Искрено ваш, министър-председател на Обединеното кралство на Англия и Северна Ирландия. “, се споделя в писмото, копие от което е разполагаем на РИА Новости. В него обаче липсва автограф на премиера.
Малко по-късно Борис Джонсън е изпратил друго писмо, този път подписано от него. " Макар да съм подготвен, че Европейският съвет ще се съгласи с молбата, изпратена по искане на Народното събрание, или ще предложи различен период за удължение, от момента, в който станах премиер-министър, аз ясно съм изказвал своето мнение, че по-нататъшно отсрочване ще навреди на ползите на Англия, на нашите сътрудници в Европейски Съюз и на връзките сред нас ", декларира Джонсън в него. Той показва подготвеност да дойде на изключителна среща на върха на Европейски Съюз, която може да се наложи за одобряване на отсрочката, с цел да изложи персонално позицията на английското държавно управление. Джонсън също по този начин акцентира, че кабинетът е подготвен да продължи по график подготовката за Brexit съгласно изискванията на съглашението, контрактувано с Брюксел на срещата на 17 октомври, и показва вяра, че европейските водачи ще спомагат за реализирането му и също ще подхващат нужните стъпки, с цел да може разводът да се състои на 31 октомври.
" Макар че бих предпочел резултатът от днешното съвещание на Камарата на общините да беше различен, от началото на идната седмица държавното управление ще продължи да се стреми да реализира ратификация на съглашението и одобряване на нужните законодателни детайли. Уверен съм, че ще приключим този развой до 31 октомври. В реалност мнозина от тези, които през днешния ден гласоподаваха срещу държавното управление, показват подготвеност да поддържат договорката и да спомагат за незабавната й ратификация ", гласи текстът, представен от английските медии.
" Това е напряко от наръчника на Тръмп и Борис Джонсън би трябвало да бъде спрян ", написа в Twitter опозиционният лейбъристки народен представител Дейвид Лами. Депутатката от Шотландската национална партия Джоана Чери пък назова дейностите на Джонсън " жалки ".
До опцията Brexit да бъде отсрочен се стигна, откакто нощес английският парламент гласоподава за отсрочване на одобряването на съглашението, до момента в който не бъде признато законодателство за неговото използване. Решението е тежък удар за премиера Джонсън, който беше безапелационен, че ще изведе страната от Евросъюза на 31 октомври без значение от резултата от договарянията с Брюксел.
На 18 октомври Европейският съвет утвърди съглашение за договорка за Brexit сред към момента настоящия ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и английския министър председател Борис Джонсън. В него се планува да има " твърда граница " сред Ирландия и Северна Ирландия, само че в Ирландско море, не на сушата сред Ирландия и Северна Ирландия. Сега в 64-те страници на новото съглашение написа, че ще има икономическо и комерсиално съдействие сред Европейски Съюз и Англия, с почитание към единството на Общия пазар на Европейски Съюз, Митническия съюз, както и английския вътрешен пазар. Изрично е записано, че ще бъде прието английското право на самостоятелна комерсиална политика, само че има и текст, че двете страни ще работят по договорености за съглашение за свободна търговия след Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР