Британският премиер Борис Джонсън е имал положителна среща с председателката

...
Британският премиер Борис Джонсън е имал положителна среща с председателката
Коментари Харесай

Борис Джонсън е имал положителна среща с шефката на ЕК в Лондон

Британският министър председател Борис Джонсън е имал позитивна среща с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви канцеларията на Джонсън в очакване на дълготрайните комерсиалните договаряния сред Лондон и Брюксел след идното излизане на Англия от Европейски Съюз на 31 януари, съобщи Ройтерс.

" Премиерът беше явен, че Англия няма да удължава преходния интервал след 31 декември 2020 година и че всякакво бъдещо партньорство не би трябвало да включва вземане предвид с юрисдикцията на Европейския съд. Той също сподели, че Англия ще резервира контрола си над английските риболовни зони и над имиграционната ни система ", се споделя в изказването.

Джонсън прикани за започване допустимо най-скоро на договарянията за връзките на Обединеното кралство с Европейския съюз след Брекзит, с цел да се реализира съглашение до края на годината - период, който Брюксел счита за прекомерно къс, с цел да се уредят всички въпроси, добавя Франс прес.

" Британският министър председател съобщи, че Обединеното кралство е готово да стартира договарянията за бъдещото партньорство и за съглашение за свободна търговия по канадския модел допустимо най-скоро след 31 януари ", показва Даунинг Стрийт по отношение на снощната среща на Джонсън с Фон дер Лайен.

Според Фон дер Лайен полемиките ще бъдат тежки и ще бъде невероятно да се реализира единодушие по всички аспекти, без да се удължат договарянията след края на актуалната година. Тя акцентира, че би трябвало да бъдат определени цели и добави, че Европейски Съюз е подготвен да работи непрекъснато по въпроса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР