Британският премиер Борис Джонсън е хоспитализиран, за да му бъдат

...
Британският премиер Борис Джонсън е хоспитализиран, за да му бъдат
Коментари Харесай

Борис Джонсън е приет в болница заради неотшумяващите симптоми на коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън е приет в болница, с цел да му бъдат направени проучвания във връзка със заразяването му с ковид. Това заяви нощес кабинетът на министър-председателя на Обединеното кралство, представен от организациите.

" По рекомендация на своя доктор министър-председателят довечера бе приет в болница, с цел да му бъдат направени проучвания. Това се прави като предохранителна мярка, защото признаците на ковид при премиера се резервират 10 дни, откакто дадената от него проба за ковид се оказа позитивна ", обявиха от " Даунинг стрийт ".

Очаква се министър председателят да остане в болничното заведение за една нощ.

На 27 март 55-годишният Джонсън стана първият водач на огромна международна мощ, дал позитивна проба за ковид. След това той остана под карантина в апартамент на " Даунинг стрийт ", а в петък заяви, че продължава да има висока температура.

Джонсън продължава да има висока температура, показват в известието си от нощес от " Даунинг стрийт ", само че допълват, че той не е признат в болница по неотложност. Лекарите на министър-председателя са сметнали, че е по-добре да се яви персонално, с цел да бъде прегледан.

От " Даунинт стрийт " акцентират, че Джонсън продължава да управлява държавното управление.

" Премиерът благодари на чиновниците на Националната здравна работа за необикновено усърдната им работа и приканва обществеността да продължи да следва рекомендациите на държавното управление да си стои вкъщи, с цел да бъдат защитени (служителите на) Националната здравна работа и да бъдат избавени човешки животи ", показват от " Даунинг стрийт ".

Освен Джонсън с ковид се заразиха принцът на Уелс Чарлз и английският здравен министър Мат Ханкок - те към този момент оздравяха. Една седмица вкъщи с съмнение за зараза прекара и министърът на защитата Бен Уолъс, който също разгласи, че е излекуван. Под карантина не престават да се намират английският министър за Шотландия Алистър Джак, основният хигиеничен специалист на Англия Крис Уити и основният консултант на премиера Доминик Къмингс.

След като в петък Джонсън заяви, че продължава да има признаци на Ковид-19, неговата избраница Кари Саймъндс, която е в напреднала бременност, съобщи, че е прекарала заболяването, предизвиквана от новия ковид.

По последни данни умрелите от ковид във Англия пациенти за денонощие са се нараснали с 621 до 4934, а общият брой на заразилите се с ковид наближава 48 000.

Според източник на Ройтерс през днешния ден външният министър Доминик Рааб ще ръководи изключителното държавно съвещание, отдадено на Ковид-19. Отново съгласно Ройтерс заради сложни за използване прецеденти, някои от които са много остарели и са спорни, английското държавно управление не разполага с формален проект Б или със сюжет кой ще наследи Джонсън, ако той се окаже в неспособност да извършва отговорностите си.

ТАСС отбелязва, като се базира на " Скай нюз ", че при неработоспособност на Джонсън, отговорностите му ще извършва Рааб.

От " Даунинг стрийт " отхвърлиха да уточнят какви тъкмо проучвания ще му бъдат направени.

Кралица Елизабет е била известена за приемането на премиера в болница, заяви Бъкингамският замък, без да разяснява повече.

" Желая всичко най-хубаво на премиера и бързо излекуване ", съобщи новоизбраният водач на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

Биртанската лира за малко поевтиня по отношение на щатския $ с 0,4 % и се продаваше за 1,2215 $, само че след това навакса част от загубите до 0,3 % и се разменяше за 1,2230 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР