Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен днес, че изкривява действителността,

...
Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен днес, че изкривява действителността,
Коментари Харесай

Борис Джосън скандализира Великобритания след изявление за старческите домове и коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън бе упрекнат през днешния ден, че изкривява действителността, като показва немарливостта в старческите домове като причина за разпространяването на новия ковид в тези институции, съобщи Франс прес.

" Открихме, че доста старешки домове не са следвали фактически процедурите, както е трябвало ", съобщи през вчерашния ден консервативният водач.

Тези думи провокираха отвращение в Обединеното кралство, страната с най-вече смъртни случаи в Европа (над 44 000 по публични данни).

Броят на умрелите е даже над 54 000, в случай че броим случаите, за които се подозира, само че няма потвърден COVID-19 . От тях 14 852 смъртни случаи са в старешки домове в Англия и Уелс, демонстрират данни, оповестени през днешния ден от националната статистическа работа.

Марк Адамс , който управлява верига старешки домове, назова изказването на премиера " позорно ". " Мисля, че историята се пренаписва пред очите ни, а можем да изброим редица пропуски на държавното управление ", сподели той в ефира на Би Би Си.

Вик Райнър , директорка на неправителствена организация в региона на грижата за остарели хора, сподели, че думите на Джонсън изобщо не са били на място. Според нея старческите домове в страната са принудени да ползват голямо количество правила, които държавното управление съвсем всекидневно афишира.

Британският министър на бизнеса се притече на помощ на Джонсън , твърдейки, че той " не хвърля виновността върху старческите домове ".

" Това, което министър председателят означи, е, че никой не знаеше кои са верните процедури, тъй като знаем, че мащабът на асимптоматичните случаи не бе прочут до наскоро ", сподели той пред Би Би Си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР