Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че ползва "наръчника на

...
Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че ползва "наръчника на
Коментари Харесай

Борис Джонсън бе обвинен, че действа в стил Тръмп

Британският министър председател Борис Джонсън бе упрекнат, че употребява "наръчника на Тръмп ", откакто през вчерашния ден изпрати в Брюксел неподписано писмо до Европейски Съюз, което про-форма желае пролонгация за Брекзит, съобщи ДПА.

Председателят на Европейския съвет е получил три писма от Лондон, удостовери източник от Европейски Съюз - неподписано от премиера ксерокопие на законодателния текст, задължаващ държавното управление да изиска отсрочване с три месеца, обяснителна записка от посланика на Англия в Европейски Съюз Тим Бароу, че документът се изпраща категорично по самодейност на Народното събрание, и персонално писмо, към този момент с премиерския автограф, в което той декларира, че не желае пролонгация.

"Това е напряко от наръчника на Тръмп и Борис Джонсън би трябвало да бъде спрян ", написа в Туитър опозиционният лейбъристки народен представител Дейвид Лами.

If our Prime Minister can break the rule of law then basically anybody can. It’s the road to anarchy and lawlessness. It’s straight out of the Trump rulebook and Boris Johnson must be stopped. https://t.co/ZJQkqsvUp8 https://t.co/V8vAMjm18K
— David Lammy (@DavidLammy) October 19, 2019
Депутатката от Шотландската национална партия Джоана Чери назова в туит дейностите на Джонсън "жалки ". Чери, която е внесла правосъден иск против проектите на Джонсън за Брекзит на 31 октомври, подсети, че Върховният съд на Шотландия ще прегледа на следващия ден желае, целящ да принуди Джонсън да съблюдава така наречен "Закон Бен ".

Трите документа бяха оповестени от английски медии и политици.

"Макар да съм подготвен, че Европейският съвет ще се съгласи с молбата, изпратена по искане на Народното събрание, или ще предложи различен период за удължение, от момента, в който станах премиер-министър, аз ясно съм изказвал своето мнение, че по-нататъшно отсрочване ще навреди на ползите на Англия, на нашите сътрудници в Европейски Съюз и на връзките сред нас ", декларира Джонсън в персоналното писмо до Туск, като показва подготвеност да дойде на изключителна среща на върха на Европейски Съюз, която може да се наложи за одобряване на отсрочката, с цел да изложи персонално позицията на английското държавно управление. Джонсън също по този начин акцентира, че кабинетът е подготвен да продължи по график подготовката за Брекзит съгласно изискванията на съглашението, контрактувано с Брюксел на срещата на 17 октомври, и показва вяра, че европейските водачи ще спомагат за реализирането му и също ще подхващат нужните стъпки, с цел да може разводът да се състои на 31 октомври.

"Макар че бих предпочел резултатът от днешното съвещание (на Камарата на общините) да беше различен, от началото на идната седмица държавното управление ще продължи да се стреми да реализира ратификация на съглашението и одобряване на нужните законодателни детайли. Уверен съм, че ще приключим този развой до 31 октомри. В реалност мнозина от тези, които през днешния ден гласоподаваха срещу държавното управление, показват подготвеност да поддържат договорката и да спомагат за незабавната й ратификация ", гласи текстът, представен от английските медии.

Копия са изратени до ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли и до членовете на Европейския съвет. отбелязва ТАС.

Посланиците на страните членки в Брюксел се събират рано тази заран, с цел да обсъдят формален отговор на английската молба. Може да отнеме няколко дни, до момента в който 27-те завършват решението си, означават организациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР