Британският посланик във Вашингтон Ким Дарък подаде оставка след скандала

...
Британският посланик във Вашингтон Ким Дарък подаде оставка след скандала
Коментари Харесай

Британският посланик във Вашингтон подаде оставка

Британският дипломат във Вашингтон Ким Дарък подаде оставка след абсурда с изтеклата дипломатическа преписка с сериозни мнения за Доналд Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция.

"След приключването на публични документи от това посолство се появиха доста спекулации за моя пост и продължителността на мандата ми на дипломат. Искам да сложа завършек на тези спекулации. Сегашната обстановка ме попречва да извършвам ролята си по метода, по който бих желал ", изясни той в писмо до Саймън Макдоналд, шеф на английските дипломатически служби.

"При тези условия най-отговорният път, който мога да последвам, е да разреша назначението на нов дипломат ", добави той.

Скандалът стартира, откакто в таблоиди изтекоха писма, в които Ким Дарък назовава американското държавно управление "нелепо ". За самия Тръмп написа, че от него "на вълни се излъчва неустановеност ". Според посланика, медийните изявления за огромни кавги сред фракции в Белия дом, като цяло са правилни. Ким Дарък обаче предизвестява Лондон да не подценява Тръмп и споделя, че той може да бъде избран отново на поста. Британското външно министерство назова публикуването на писмата "злонамерено ", само че не отхвърли тяхната меродавност.

В отговор Тръмп съобщи, че английският дипломат не се оправя със отговорностите си. По думите на Тръмп Дарък "не служи добре на Обединеното кралство ". "Имали сме известни търкания с някои страни и мога да кажа, че английският дипломат не служи добре на Обединеното кралство. Мога да ви кажа, че не сме огромни фенове на този човек и той не се оправя добре със своите обвързване ", съобщи Тръмп пред публицисти в Мористаун, щата Ню Джърси, представен от телевизия "Фокс нюз ". "Бих могъл да ви кажа някои неща за него, само че няма да ви изгубвам времето ", добави президентът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР