Британският посланик Ема Хопкинс е била извикана днес във външно

...
Британският посланик Ема Хопкинс е била извикана днес във външно
Коментари Харесай

Външно министерство реагира за британски медийни квалификации за българите

Британският дипломат Ема Хопкинс е била извикана през днешния ден във външно министерство, където ѝ е било публично декларирано, че министър председателят Бойко Борисов и българските управляващи осъждат " неприемливите ксенофобски прояви на група български почитатели по време на мача Англия-България ".

Това е направено от и. д. генерални шеф " Двустранни връзки " на Министерство на външните работи Христо Полендаков. Преди това по предписание на Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева е разговаряла по телефона с дипломат Хопкинс, се споделя още в известието.

Полендаков е удостоверил, че от българска страна са взети неотложно всички ограничения за разрешаването на случая, както от държавното управление, по този начин и от правоохранителните органи. Той е изразил страдание, че тези неприемливи прояви на дребна група хора откриха необятен отрицателен отзив в английските медии и доведоха до отрицателни квалификации във връзка с българския народ и страна.

Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ, предават нейните думи от външното министерство. Според Министерство на външните работи тя е изказала своите положителни усещания и благодарности за бързата реакция на българското държавно управление по случая, които ще съобщи и на английското държавно управление.

Ема Хопкинс е уведомила, че заместник-министърът по спорта, медиите и креативните промишлености Найджъл Адамс към този момент е изразил обществено позитивната оценка на английското държавно управление от реакцията на българското държавно управление този следобяд по време на чуване в английския Парламент. Зам.-министър Адамс приветствал и " бързата реакция на българското държавно управление " в писмо до президента на УЕФА Александър Черефин.

В собщението не става дума за това дали Адамс е изискал в писмото до УЕФА незабавно да проверява случилото се на стадиона в София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР