Британският пилот на Мерцедес“ Люис Хамилтън бе дисквалифициран след състезанието

...
Британският пилот на Мерцедес“ Люис Хамилтън бе дисквалифициран след състезанието
Коментари Харесай

Дисквалифицираха Люис Хамилтън и Шарл Льоклер след Гран при на САЩ във Формула 1 заради технически нередности

Британският водач на „ Мерцедес “ Люис Хамилтън бе дисквалифициран след надпреварата за Голямата премия на Съединени американски щати във Формула 1 в Остин, Тексас. Седемкратният първенец приключи на втора позиция след спечелилия Макс Ферстапен от „ Ред Бул “.

Стюардите са открили нередности по болидите на Хамилтън и финиширалия на шесто място Шарл Льоклер от „ Ферари “ при техническата инспекция след финала на конкуренцията.

Льоклер също бе дисквалифициран.

Това докара до промени в класирането като Ландо Норис от „ МакЛарън “ се изкачи позиция напред до второто място, а Карлос Сайнс от „ Ферари “ влезе в тройката.

Топ 5 се добавя от мексиканеца Серхио Перес с „ Ред Бул “ и Джордж Ръсел от „ Мерцедес “.

Отборите на „ Мерцедес “ и „ Ферари “ признаха нарушаването на разпоредбите, а от „ Мерцедес “ акцентираха като причина за това резултатите от доста неравната писта върху долната част на болида, както и неналичието на време за инспекция на спортната кола след съботния спринт. Стюардите на надпреварата обаче останаха безапелационни, акцентирайки, че е обвързване на всеки тим да подсигурява изрядността на болидите.

„ Изборът на настройки по време на уикенд със спринт постоянно е предизвикателство при единствено един час свободна подготовка, а още повече и на неравна писта като тази в Остин “, сподели шефът на отбора на „ Мерцедес “ Тото Волф.

„ Но в последна сметка всичко това няма значение. Други са го разбрали вярно там, където ние сме сбъркали “, добави той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР