Британският певец и композитор Елтън Джон стана кавалер на Ордена

...
Британският певец и композитор Елтън Джон стана кавалер на Ордена
Коментари Харесай

Дадоха френския Почетен легион на Елтън Джон

Британският артист и композитор Елтън Джон стана джентълмен на Ордена на Почетния легион, който персонално му връчи президентът на Франция Еманюел Макрон, предадоха международните организации.

Церемонията се състоя на банкет в Елисейския замък по случай Деня на музиката, който се чества във Франция.

" Франция изрази своята благодарност за заслугите на сър Елтън Джон, който одеве дявол джентълмен на ордена на Почетния легион ", съобщи френският държавен глава пред натрупалото се голям брой на входа на Елисейския замък.

Макрон разясни, че награждаването на музиканта е обвързвано със забележителното творчество на музиканта, както и с неговата активност в битката против СПИН. Президентът означи, че фондацията на Елтън Джон от нейното учредяване през 1992 година е събрала над 450 милиона евро за тази цел. Макрон напомни, че Франция преди 15 години дружно с други страни основа интернационална фондация за битка със СПИН, туберкулозата и маларията, оказала поддръжка на 27 милиона души по света.

Церемонията по награждаването на сър Елтън мина без наличието на публицисти. Носителят на високо отличие излезе с ордена на сакото пред очакващата го в двора аудитория. " Получаването на тази премия в Деня на музиката е изключително събитие за мен ", съобщи Елтън Джон. Той благодари на президента на Франция за оказаната му чест и подсети какъв брой е значимо битката против СПИН да продължи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР