Британският певец и автор на песни Ед Шийран победи във

...
Британският певец и автор на песни Ед Шийран победи във
Коментари Харесай

Ед Шийран победи във второ дело за плагиатство

Британският артист и създател на песни Ед Шийран победи във второ дело за авторски права във федерален съд в Манхатън поради прилики сред шлагера му " Thinking Out Loud " и " Let's Get It On " на Марвин Гей, съобщи Ройтерс.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Луис Стантън отхвърли делото, заведено от Structured Asset Sales LLC, като постанови, че частите на " Let't Get It On ", в чието нарушение е упрекнат Шийран, са прекомерно постоянно срещани, с цел да подлежат на отбрана на авторските права.
Шийран завоюва обособен правосъден развой за песните в същия съд по-рано този месец.

Стантън председателстваше и двете каузи , които се отнасяха до каузи на съавтора Ед Таунсенд в класическата ария на Гей от 1973 година Наследниците на Таунсенд не съумяха да убедят правосъдните заседатели, че Шийран е нарушил тяхната част от авторското право на Таунсенд  върху песента.

В сряда Стантън откри, че комбинацията от акомпанименти и съразмерен темп в песента на Гей е " главен музикален конструктивен детайл ", който е прекомерно публикуван, с цел да заслужава отбрана на авторско право.

Адвокатът на Шийран Илин Фаркас назова решението " значима победа освен за Ед " , " само че и за всички създатели на песни и консуматори на музика ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР