Британският певец и автор на песни Ед Шийран отново се

...
Британският певец и автор на песни Ед Шийран отново се
Коментари Харесай

Ед Шийран на съд за плагиатство

Британският артист и създател на песни Ед Шийран още веднъж се изправя пред съда по дело за плагиатство , оповестяват международните информационни организации.

Съд в Ню Йорк дефинира състава на правосъдните заседатели по делото за нарушение на авторските права, заведено от роднините на Ед Таусенд, съавтор на американския артист Марвин Гей.

Семейството на Таунсенд, който е съавтор на " Let's Get it On " на Гей, твърди, че сред соул класиката и парчето " Thinking Out Loud " на Шийран има " поразителни прилики ".

Ed Sheeran Trial: Did He Copy Marvin Gaye? Here’s What to Know.
— Skip Dillard (@mixcom)
Британският артист, който печели " Грами " с хитовото си парче от 2014 година, отхвърля да е копирал песента.

В. " Ню Йорк пост " оповестява, че съдът към този момент е одобрил правосъдните заседатели по делото , откакто се е наложило да отхвърли неколцина поради съмнения, че симпатизират на Ед Шийран. 

Изданието напомня, че и двете страни към този момент са печелили сходни каузи. Семейството на Таунсенд осъди Фарел Уилямс за 5,3 милиона $ поради подобие сред шлагера му " Blurred Lines " и песента " Got to Give it Up " на Марвин Гей. 

Шийран, който през 2021 година беше разгласен за най-слушания реализатор във Англия , е притежател на редица влиятелни музикални награди, измежду които " Грами " и БРИТ. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР