Британският паунд записа остро поскъпване и скочи над границата от

...
Британският паунд записа остро поскъпване и скочи над границата от
Коментари Харесай

Паундът скочи до 5-месечен връх след постигнатата сделка за Брекзит

Британският паунд записа остро повишаване и скочи над границата от 1,29 $ за първи път от май месец насам, откакто стана ясно, че Англия и Европейския съюз са постигнали съглашение за Брекзит, оповестява Telegraph. Така английската валута доближи 5-месечен връх по отношение на щатския $.

По време на търговията в сряда паундът се насочи надолу след осезателно покачване ден по-рано. Така той се търгуваше за 1,2757 $ при 1,2786 $ за ден по-рано.

Фондовият пазар на Острова също реагира позитивно на новината, като главният показател FTSE 100 се изкачи с 0,36% до 7193,52 пункта. Немският DAX от своя страна добави 0,25%, до момента в който френският CAC 40 изгуби 0,10%.

Първоначално през днешния ден няколко интернационалните медии оповестиха, че Брюксел и Лондон са стигнали до договорка, а малко по-късно това беше доказано от ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер.

" Вярвам, че настъпи време да приключим процеса по овакантяване и да продължим наред, колкото е допустимо по-бързо с договарянията за бъдещото партньорство на Европейски Съюз с Англия ", разяснява той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР