Британският паунд се покачи до 11-седмичен връх в петък, след

...
Британският паунд се покачи до 11-седмичен връх в петък, след
Коментари Харесай

Паундът поскъпна до 11-седмичен връх заради надеждите за новия план за Brexit

Британският паунд се повиши до 11-седмичен връх в петък, откакто стана ясно, че Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия ще предложи условна поддръжка за новата договорка за Brexit на премиера Тереза ​​Мей през идната седмица, написа Reuters.

Новината, обявена от английския Sun, подвигна паунда с 0.4% до 1.3114 $ - най-високата стойност от 8 ноември - в азиатската търговия.

Британската валута се повиши с към 1.8% по отношение на $ тази седмица, преминавайки основното психическо равнище от 1.30 щатски $, на фона на очакванията, че Англия може да избегне Brexit без договорка при идното овакантяване на 29 март.

Спрямо еврото стерлингът нарастна с 0.25% до 0.8631. Валутата се повиши с 0.35% по отношение на австралийския $ до 1.8478.

" Ако това известие е правилно, чакам стерлингът да се повиши до 1.32 по отношение на $. Технически пробив до 1.38 също е вероятен ", споделя Майкъл МакКарти, основен пазарен пълководец в CMC Markets в Мелбърн.

Еврото нарастна с 0.1% до 1.1321 $, макар че дълготрайните вероятности наподобяват мрачни за единната валута. Европейската централна банка показа през вчерашния ден последното предизвестие за понрачените вероятности на Европа, като предвижда по-слаб напредък от предстоящото в близко бъдеще.

Анализаторите чакат еврото да не реализира положителни резултати в близко бъдеще, защото се чака паричната политика на ниски лихви в еврозоната да се резервира и през тази година.

Опасенията за световния напредък резервираха по-широки рисковите апетити на валутните пазари през последните няколко седмици. По-рано през седмицата Китай регистрира най-слабия си напредък от 3 десетилетия, а Международният валутен фонд намали прогнозите си за международната стопанска система за тази и идната година.

Доларовият показател, измерващ цената на американските пари по отношение на кошница от 6 съществени валути, се намали с 0.19% до 96.41.

Доларът е изправен пред тежка идна година, защото растежът в Съединени американски щати и в международен мащаб е под напън, а Федералният запас се доближава към натискане на бутона за пауза в непрекъснатия си цикъл на повишаване на лихвите.

Пазарните играчи са все по-притеснени от комерсиалните напрежения сред Съединени американски щати и Китай. Американският министър на търговията Уилбър Рос даде да се разбере, че проблемите надали ще се разрешат скоро.

Фючърсите на лихвените проценти правят оценка, че Фед ще поддържа лихвите през 2019 година, което е поврат от четирите нараствания, които централната банка направи през предходната година, давайки огромен подтик на $.

Доларът нарастна с 0.16% по отношение на йената до 109.8. Въпреки отслабването на световното доверие, поради опасенията от внезапно закъснение на стопанската система, считаната за обичайно леговище японска валута не притегли огромен интерес за пазаруване.

Японските вложители са чисти купувачи на задгранични облигации, което съгласно анализаторите може да е една от аргументите за по-ниските резултати на йената.

Японската централна банка резервира политиката си на ултра ниски лихви. Тя понижи прогнозите си за инфлацията и предизвести за възходящите опасности за стопанската система от комерсиалния протекционизъм и забавянето на международното търсене.

Както австралийският, по този начин и новозеландският $ обърнаха ранните загуби и набъбнаха с 0.1%, надлежно до 0.7103 $ и 0.6768 $, като рисковите настроения се усъвършенстваха леко в Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР