Британският патрулен кораб HMS Mersey е съпроводил отряд от три

...
Британският патрулен кораб HMS Mersey е съпроводил отряд от три
Коментари Харесай

Русия провокира Великобритания в Ламанша

Британският патрулен транспортен съд HMS Mersey е съпроводил отряд от три кораба на Балтийския флот на Русия, плаващи край крайбрежията на Англия в Ламанша. Това излиза наяве от известие на формалния уебсайт на военноморските сили на Обединеното кралство.

Уточнява се, че HMS Mersey е ескортирал съветския отряд, състоящ се от патрулната фрегата " Ярослав Мъдри ", танкера " Ельня " и буксира " Виктор Конецкий " в продължение на три дни, започвайки в събота.

" Британският транспортен съд би трябвало да завърши задачата си по-късно през днешния ден, когато съветските кораби ще изоставен английските териториални води ", се акцентира в известието на ведомството.

На 1 октомври отряд кораби на Балтийския флот на Русия е напуснал Балтийск и се е отправил към Индийския океан на дълго пътешестване. Отрядът ще вземе присъединяване в морската част на руско-индийските военни учения " Индра-2019 ", които ще се проведат в интервала сред 10 и 19 декември в Индийския океан.

Това не е първият случай, в който английските военноморски сили съпровождат или следят съветски военни кораби в Ламанша. Така да вземем за пример през май тази година фрегата HMS Northumberland ескортира огромния съветски транспортен съд за битка с подводници " Североморск ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР