Британският парламент започна тази сутрин извънредното си заседание, посветено изцяло

...
Британският парламент започна тази сутрин извънредното си заседание, посветено изцяло
Коментари Харесай

Британският парламент се събра на извънредно заседание за Брекзит

Британският парламент стартира тази заран изключителното си съвещание, отдадено напълно на съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, заяви Франс прес.

Депутатите ще гласоподават по договорката за Брекзит, подписана в четвъртък от Лондон и Брюксел. Очаква се вотът да бъде доста оспорван.

Това е първото съботно съвещание на Народното събрание от войната за Фолклендските острови преди 37 години.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че това съвещание дава исторически късмет на Обединеното кралство и на Европейския съюз да продължат напред. По думите му това е най-хубавото съглашение и за двете страни.

Планът на Джонсън да прокара договорката за Брекзит в Народното събрание обаче се натъкна на затруднение, заяви Асошиейтед прес.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу сподели, че първо ще има гласоподаване по корекция, отлагаща вота за одобрение на съглашението.

Зад поправката стои някогашният закостенял народен представител Оливър Летуин, изпъден от партията от Джонсън. Неговото предложение, имащо поддръжката на народни представители от разнообразни партии, е да бъде отсрочено решението дали да се даде поддръжка за договорката, до момента в който Народното събрание не одобри признати всички закони, нужни за използването й, означи Ройтерс.

Ако поправката бъде утвърдена от Народното събрание, договорката на Джонсън няма да бъде гласувана през днешния ден.

Британското държавно управление съобщи, че ще каже на депутатите от Консервативната партия да изоставен съвещанието, в случай че поправката бъде призната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР