Британският парламент ще се произнесе днес за трети път по

...
Британският парламент ще се произнесе днес за трети път по
Коментари Харесай

Предстои поредно гласуване на сделката за Брекзит

Британският парламент ще се произнесе през днешния ден з а трети път по съглашението за излизането на страната от Европейския съюз, контрактувано от премиерката Тереза Мей, съобщи Ройтерс.

Депутатите ще гласоподават в деня, в който бе планувано Англия да напусне Европейски Съюз. Брекзит обаче бе отсрочен, откакто Камарата на общините на два пъти отхвърли договорката на Мей с огромно болшинство - през януари и по-рано този месец.

Британската премиерка даде обещание да подаде оставка , в случай че долната камара на Народното събрание утвърди съглашението. Това наподобява увеличи възможностите за пробутване на договорката, само че източник от държавното управление призна тази заран, че " е малко евентуално " това да стане.

Ако въпреки всичко съглашението бъде утвърдено, това наподобява ще извърши изискванията, сложени от водачите от Европейски Съюз, с цел да бъде отсрочен Брекзит за 22 ма й - преди изборите за Европейски парламент в интервала 23-26 май, с цел да не бъде принудена Англия да избира евродепутати. В случай че договорката не мине, Обединеното кралство ще би трябвало да напусне съюза на 12 април, като до тогава ще би трябвало да показа проект по какъв начин тъкмо ще стане това.
 Gulliver/Getty Images-->
По-рано ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу изключи опцията за ново гласоподаване , в случай че не бъдат импортирани основни промени в съглашението. Вчера той разреши трети избор, откакто стана ясно, че долната камара на английския парламент ще се произнесе единствено по част от договорката - същинското съглашение за отдръпване, само че не и по политическата декларация за бъдещите връзки с Европейски Съюз.

Депутатите имаха право да оферират за гласоподаване ремонти, които да трансформират изхода от парламентарния спор през днешния ден. Председателят на Камарата на общините обаче не утвърди за спор нито една от препоръчаните общо три ремонти, заяви Ройтерс.

Иначе те предвиждаха както следва:
- Поправка А - анулиране на действието на член 50
Тази корекция бе препоръчана от депутата от Шотландската национална партия Ангъс Макнийл. Тя планува действието на член 50 от Лисабонския контракт да бъде анулирано и Англия да остане в Европейския съюз. Това предложение има известна поддръжка от депутати от разнообразни партии.

- Поправка Б - упълномощаване на Народното събрание
Тази корекция бе препоръчана от представителите на лейбъристката съпротива Гарет Снел и Лиза Нанди. Тя планува увеличение на въздействието на Народното събрание върху втората фаза от договарянията с Европейски Съюз - за бъдещите връзки след Брекзит.

- Поправка В - районни събрания
Тази корекция бе препоръчана от водача на Шотландската национална партия в английския парламент Иън Блекфорд. Целта й е държавното управление да бъде задължено да получи утвърждението на районните парламенти на Шотландия и Уелс за всеки акт на овакантяване на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР