Британският парламент ще прекрати временно дейността си в края на

...
Британският парламент ще прекрати временно дейността си в края на
Коментари Харесай

Британският парламент излиза в принудителна почивка след края на днешното заседание

Британският парламент ще приключи краткотрайно активността си в края на днешния работен ден доникъде на идващия месец, съобщи представителят на премиера Борис Джонсън, представен от Ройтерс и БНР.

Това ще бъде реалност, откакто законопроектът за попречване на излизането на Англия от Европейския съюз на 31-ви октомври без договорка се трансформира в закон, който да бъде изпратен на кралица Елизабет II за автограф. По този метод Борис Джонсън ще бъде длъжен да търси ново тримесечно отсрочване на Брекзит. Неговият представител Джеймс Слак обаче уточни, че държавното управление няма да желае удължение на този период.

Премиерът няма да глоби какво и да е по-безсмислено забавяния на Брекзит, добави представителят, като депутатите от Камарата на представителите ще би трябвало да гласоподават през днешната си последна работна сесия за предварителни избори на 15-и октомври, за които министър председателят още веднъж ще призове по-късно в понеделник.

Той означи, че през днешния ден депутати би трябвало да гласоподават за осъществяване на предварителни избори, с цел да оставят на британците да решат въпроса с Брекзит. Слак добави, че народните представители би трябвало да понесат следствията от техните дейности и да взе участие в общи избори.

Дейността на английския парламент ще бъде прекратена краткотрайно от тази към този момент до 14-ти октомври, откакто в края на предходната работна седмица Върховният съд на Лондон отхвърли правосъдното оборване на решението на премиера Борис Джонсън да приключи краткотрайно активността на английския парламент преди планувания за края на октомври Брекзит. Съдът обаче уточни, че жалбата може да бъде отнесена за разглеждане от Върховния съд на Англия, като се чака тя да бъде прегледана на 17-и септември. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР