Британският парламент подготви законопроект, който ще позволи на британските оператори

...
Британският парламент подготви законопроект, който ще позволи на британските оператори
Коментари Харесай

Поредният капан от Brexit е потенциалното връщане на роуминг таксите

Британският парламент приготви законопроект, който ще разреши на английските оператори да не извършват отговорностите си да не събират спомагателни такси от роуминг услугите в Европа.

Тази вест е уловена от в. Huffington Post, който отбелязва, че държавното управление евентуално ще освободи операторите от това обвързване при положение на „ Brexit без договорка “. Очевидното е, че защото Обединеното кралство към този момент няма да може да задължава европейските оператори да не начисляват на английските оператори награда за роуминг на едро, то не би било заслужено да им се попречи те да трансферират тази награда на своите клиенти.

Онези, които се опълчват на Brexit, ще се възползват от това последно развиване като още едно доказателство за злополуката, която ще се случи след 29 март. Депутатът от лейбъристката партия Том Уотсън го показа в Камарата на общините (Долната камара на английския парламент) и се възползва от опцията да направи шоу (вижте видеото в YouTube):


Доставчикът на операторски услуги на едро BICS обаче не счита, че обстановката ще се утежни толкоз, защото операторите и „ на континента, и на Острова “ осъзнават, че това ще е един доста неизвестен ход.

„ Перспективата за излизане без договорка през март подхрани спекулациите за това дали ще забележим връщането на таксите за роуминг и следпразнична „ шокова сметка “, сподели Микаел Шачн, вицепрезидент за мобилните решения и бизнеса с интернет на нещата в BICS. - Но при LTE / 4G роуминг трафика в Европа, който се усили с 600% до 800% след въвеждането на разпоредбите „ роуминг като вкъщи “ (Roam Like at Home), би било извънредно безразсъдно операторите да се опълчват на този явен сигнал “.

През лятото на 2018 година английските оператори показаха, че нямат желание да връщат роуминга, само че с увеличение на вероятността за излизане „ без никаква договорка “ операторът „ 3 “ изрично изключва подобен поход. Би било забавно за „ 3 “, в случай че неговите роуминг сътрудници на едро стартират да получават занимателни хрумвания и да наложат такси.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР