Британският парламент може да няма възможност да подложи на гласуване

...
Британският парламент може да няма възможност да подложи на гласуване
Коментари Харесай

Британският парламент може да гласува за сделката за Брекзит едва след напускането

Британският парламент може да няма опция да подложи на гласоподаване съглашението за Брекзит, преди Англия да е напуснала съюза. Това сподели министърът за Брекзит Дейвид Дейвис в отговор на депутатски въпрос, предадоха " Гардиън " и " Ройтерс ".

По думите му е допустимо съглашението за овакантяване - което към момента е в центъра на вниманието на договарящите от Брюксел и Лондон - и това за бъдещите търговски връзки да бъдат завършени едновременно, в края на март 2019 година Не за пръв път би се случило договаряния в Европейския съюз " да се уреждат в 59-ата минута на 11-ия час на 11-ия ден ", защото " не е загадка, че методът, по съюзът взима решенията си, е (този)... и точно това чакам да се случи. "

" Ако има времеви предел за договарянията и съюзът спре часовника, той позволява, че часовникът ще демонстрира 11:59 ч., до момента в който договарянията не приключат - от време на време в границите на 24, 36, 72 часа и това си представям, че ще бъде. Ще има доста напрежение, доста стрес, ще е доста вълнуващо за всички, които гледат. "

Попитан от лейбъристкия народен представител Сийма Малхотра дали това значи, че вотът в Народното събрание за договорката може да пристигна след гласуването, Дейвис удостовери: " Може и да стане по този начин. Зависи по кое време завърши... Не може да стане, преди да сме сключили договорката. " И лейбъристите, и либералдемократите дефинираха коментара му като удар по парламентарната народна власт, защото вотът на депутатите може да се окаже без изключително значение.

Министърът сподели, че съгласно него няма да е проблем и в случай че съглашението за комерсиалните връзки сред Лондон и Евросъюза се ратифицира от английския парламент в границите на преходния интервал. Според него обаче има възможост такава договорка да се реализира до 12 месеца и даже преди март 2019 година, когато Англия публично напуща съюза, в случай че най-общите ѝ условия са обрисувани до края на първото тримесечие на 2018 година

Същевременно Дейвис изрази терзание, че Европейски Съюз може да опита да наложи " неочаквани условия в последния миг " в договаряния за Брекзит и че може да изиска по-висока сума като част от " сметката за развода ", в случай че Лондон изиска преходният интервал да продължи повече от две години. Ако обаче сумата фактически е в размер на 20 милиарда лири (около 1 % от брутния вътрешен продукт), каквато позволява и министър председателят Тереза Мей, е допустимо изгодите от комерсиалната договорка със съюза да нахдвърлят този разход.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (82)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР