Британският парламент беше разпуснат за пет седмици. Непосредствено преди това

...
Британският парламент беше разпуснат за пет седмици. Непосредствено преди това
Коментари Харесай

Британският парламент беше разпуснат за пет седмици

Британският парламент беше разхлабен за пет седмици. Непосредствено преди този момент да се случи, депутатите още веднъж отхвърлиха настояването на министър-председателя Борис Джонсън за предварителни парламентарни избори.

По искане на Борис Джонсън и с утвърждението на кралицата Народното събрание на Англия беше разхлабен в ранните часове на днешния ден. Депутатите стопират работа до 14 октомври - единствено две седмици преди плануваната дата за Брекзит. За първи път от повече от 70 години английско държавно управление разпуска Народното събрание.

Преди формалната гала депутатите за повторно отхвърлиха настояването на министър-председателя за предварителни избори на 15 октомври. За да бъдат свикани избори, бяха нужни 434 гласа или две-трети от гласовете на всички 650 депутати в Камарата на общините. Предложението на Джонсън обаче беше подкрепено единствено от 293 души.

Борис Джонсън, министър-председател на Англия: " Без значение по какъв начин Народното събрание ще се опита да ми върже ръцете, аз ще се стремя към реализиране на съглашение от народен интерес ".
Британските депутати са безапелационни, че няма да поддържат Джонсън, до момента в който не извърши нов закон, чиято цел е да отсрочи Брекзит и да попречи на Обединеното кралство да излезе от Европейски Съюз без договорка.

Междувременно към този момент се чертаят сюжети за излизане на Англия без съглашение. В този случай хората, които пътуват от Обединеното кралство към страните от Европейския съюз, ще могат да пазарят още веднъж в безмитни магазини, заяви английското финансово министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР