Британският министър за въоръжените сили Джеймс Хийпи приветства разполагането днес

...
Британският министър за въоръжените сили Джеймс Хийпи приветства разполагането днес
Коментари Харесай

Британският министър за въоръжените сили приветства разполагането на войници в България


Британският министър за въоръжените сили Джеймс Хийпи приветства разполагането през днешния ден от Англия на бойци в България. Изявлението му бе публикувано от английското посолство в София.

" Това бързо разполагане на на сили в помощ на нашите български и американски съдружници е доказателство за професионализма на Британската войска и на нейния Кралски ирландски полк ", сподели Хийпи. Британският министър добави, че " без значение дали става въпрос за трениране на съдружниците ни или за даване на военна помощ, нашите въоръжени сили не престават да стоят отпред на интернационалния отговор на войната в Украйна ", заяви Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Рота от състава на Кралския ирландски полк на Британската войска дойде в България, с цел да тренира и работи взаимно с българските военни, както и други съдружници от НАТО, за повишение на оперативната съгласуемост и шерване на умения сред нашите страни, оповестиха от посолството на Англия в София. В текста се отбелязва, че Обединеното кралство поддържа напъните на България да ускори защитата си в подтекста на съветското нахлуване против Украйна. Като непосредствен съдружник на България, Обединеното Кралство се ангажира с нейната сигурност.

Присъствието на почти 120 английски военнослужещи ще продължи през идните месеци, като през това време войските на Обединеното кралство ще работят дружно с 2-ра ескадрила на 2-ри Кавалерийски полк на американската войска и 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски на България.

В известие от Министерството на защитата потвърдиха, че формирование от Сухопътните войски на Кралство Англия ще се включи от 6 май в взаимната подготовка, която се организира на образователния полигон " Ново село ", като задачата е подкрепяне на процеса по създаване на бойни и оперативни качества на многонационалната бойна група на територията на страната. В интервала 7-8 май военна техника ще се транспортира по републиканската пътна инфраструктура от образователния полигон " Ново село " към Република Северна Македония, а напредването е в осъществяване на уговорките на България като страна хазаин.

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство правят въздушни патрули над България за НАТО. Настоящото развръщане е част от продължаващия ангажимент на Обединеното кралство за насърчаване и подсилване на груповата защита и сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР