Британският министър за Brexit Доминик Рааб подаде оставка.Това се случва

...
Британският министър за Brexit Доминик Рааб подаде оставка.Това се случва
Коментари Харесай

Британският министър, отговарящ за Brexit, хвърли оставка

Британският министър за Brexit Доминик Рааб подаде оставка.

Това се случва часове, откакто стана ясно, че английският кабинет е одобрил съглашението с Европейски Съюз за Brexit на свое петчасово съвещание в сряда.

" Колективното решение на кабинета бе, че държавното управление поддържа проектоспоразумението с политическа декларация ", съобщи Мей пред офиса ѝ на Даунинг Стрийт 10.

Европейската комисия разгласява текста на окончателния план за съглашение за излизане от Англия от Европейски Съюз, документът е с размер 585 страници. Текстът е оповестен на уеб страницата на Европейската комисия под заглавието:

" Проектът за съглашение за отдръпване на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия от Европейския съюз и Европейската общественост за атомна сила, контрактувано на договарящите на 14 ноември 2018 година "

Основата на раздора т.е. границата сред Ирландия и Северна Ирландия е решена по следния метод - ще има обща евро-британска митническа зона, която ще е в действие през директния интервал след излизането на Англия от Европейски Съюз до момента в който не бъде завършено комерсиално съглашение сред двете страни. Това значи, че мита ще има единствено за рибни артикули и морски артикули. Преди 1 юли, 2020 година, Лондон може да изиска нарастване на директния интервал, който би трябвало да е 2 години.

Освен това - в проектодоговора се споделя, че жителите на Европейски Съюз и техните фамилии ще продължат да имат право да се местят да живеят и работят във Англия до края на преходния интервал след Brexit– декември 2020 година. Тези, които съумеят да вземат жителство до края на преходния интервал ще могат да останат и след прехода, а в случай че останат да живеят 5 години в Обединеното кралство, ще мога да остана за непрекъснато. Но откакто този интервал завърши Англия може да изиска от жителите на Европейски Съюз спомагателни документи за престояване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР