Британският министър за Брекзит Стивън Баркли заяви, че има тласък

...
Британският министър за Брекзит Стивън Баркли заяви, че има тласък
Коментари Харесай

Лондон говори за тласък в преговорите за Брекзит, ЕС отрича

Британският министър за Брекзит Стивън Баркли съобщи, че има подтик в договарянията с Европейския съюз за реализиране на съглашение по напускането на Англия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Смятам, че двете страни желаят да реализират съглашение и работим старателно това да стане. Напредваме, има подтик. Преговорите ще продължат идната седмица сред техническите екипи ", сподели Баркли след среща в Брюксел с основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние.

" Има ясно обръщение от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и от премиера (Джонсън), че съглашението е постижимо ", съобщи Баркли и заяви, че английският министър председател Борис Джонсън и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск ще се срещнат идната седмица в Ню Йорк на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Европейската комисия сподели, че Барние и Баркли са се разбрали техническите договаряния да продължат и че те са съсредоточени върху първи набор от концепции, правила и хрумвания, изложени от Англия.

В изказването си Комисията припомня, че е решаващо да се откри " изпълнимо и юридически работещо решение " за подмяна на защитния механизъм за отбягване на връщане на твърда граница сред двете Ирландии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР