Британският министър за Брекзит Стивън Баркли каза, че консервативното правителство

...
Британският министър за Брекзит Стивън Баркли каза, че консервативното правителство
Коментари Харесай

Британското правителство обещава да спази решението на Върховния съд

Британският министър за Брекзит Стивън Баркли сподели, че консервативното държавно управление ще съблюдава идното решение на Върховния съд по отношение на прекъсването на работата на Народното събрание за 5 седмици, разпоредено от премиера Борис Джонсън, съобщи Ройтерс в четвъртък.

Днес е третият, финален ден от съвещанието на Върховния съд на Англия по желае, оспорващ законността на подхванатата от премиера мярка в навечерието на крайния период за Брекзит. Решението на 11-те съдии се чака в петък.

Баркли приказва в испанската столица Мадрид тъкмо 6 седмици преди 31 октомври - датата, на която Джонсън се зарече да изведе страната от Европейски Съюз със или без съглашение.

Решението на английския министър председател Борис Джонсън да спре работата на Народното събрание е политически въпрос, а не проблем за разглеждане от съда, и затова не е нещо, по което съдиите могат да се произнесат, сподели през вчерашния ден юристът на Джонсън, пробвайки се да убеди Върховния съд, че 5-седмично спиране на работата на депутатите е законно.

Въпросът за допустимостта на желае, предявен против решението на премиера, се обрисува като основен за това в каква посока ще тръгне делото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР