Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис напусна преговорите между Великобритания

...
Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис напусна преговорите между Великобритания
Коментари Харесай

Дейвид Дейвис напусна преговорите за Брекзит само час след началото им

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис напусна договарянията сред Англия и Европейския съюз единствено час след започването им.

Въпреки формалното изказване, че завръщането му в Лондон e планувано, скорошното му потегляне даде мотив на доста политици да разчетат дейностите му като знак за неустойчивост на английското държавно управление.

Мей може да напусне договарянията за Брекзит поради " сметката за развода "?

Малко преди напускането си Дейвис съобщи, че е време за сериозна работа:

„ Направихме добър напредък предишния месец, само че в този момент сме в сърцевината на въпроса. Както към този момент знаете, това са четири категории – правата на жителите, финансовият въпрос, отделянето на Англия и, несъмнено, Северна Ирландия. За нас е доста значимо да прогресираме като преговаряме и откриваме разликите и сходствата в позициите си, с цел да се оправим с тях. Сега е време да се залавяме за работа и да създадем сполучливи договаряния “.

Появи се бранител на Тереза Мей: Смяната й ще е злополука за " Брекзит "

Според Шотландската национална партия разделянето в ръководещата Консервативна партия заплашва договарянията за Брекзит. По думите на представителя на партията Стивън Гетинс, английското държавно управление, представлявано от Дейвид Дейвис, е импровизирано за полемиката и няма градивни позиции, а фокусът продължава да е върху вътрешнополитически английски проблеми.

Първият ден от договарянията за Брекзит приключи с двубой с цитати

Други считат, че цялостното поведение на английското посланичество е тактичност за печелене на време, с цел да понижат оптимално сумата, която дължат на Европейския съюз при излизането си.

Европейската комисия напомня, че преди теоритичното оттегляне на Англия през март 2019 година, Англия би трябвало да уреди финансовите си отговорности, поети в бюджета на Европейския съюз. Англия способства към него с 15 % на година. По тематиката Британският министър за Брекзита: Напускаме Европейски Съюз Справедлив ли е проектът на Тереза Мей за жителите на Европейски Съюз след Брекзит?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР