Британският министър-председател Тереза Мей заяви днес, че иска всички граждани

...
Британският министър-председател Тереза Мей заяви днес, че иска всички граждани
Коментари Харесай

Мей иска гражданите на ЕС да останат във Великобритания след Брекзит

Британският министър-председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че желае всички жители на Европейския съюз, които законно живеят във Англия, да останат след Брекзит през 2019 година, и даде обещание осъвременена система за тяхното вписване, с цел да могат да останат, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Те имат голям принос за нашата страна, по тази причина желаеме те и техните фамилии да останат. Напълно ясно декларирам, че жителите на Европейски Съюз, които живеят законно във Англия в този момент, ще могат да останат ", сподели Мей пред Народното събрание.

" Ще има цифрова система, която ще бъде осъвременена, удобна за потребителите и гарантираща, че този развой е колкото се може по-прост и елементарен за хората ", съобщи тя.

По-рано този месец Мей сподели, че жителите на Европейски Съюз, които дойдат във Англия след март 2019 година (когато Обединеното кралство би трябвало да излезе от Европейски Съюз и да стартира преходният период), към този момент ще бъдат третирани по друг метод.

" Хората, които са пристигнали в Обединеното кралство, до момента в който още сме били член на Европейски Съюз, са си основали избрани упования и са създали житейски избор ", съобщи Мей пред кореспонденти на връщане от визитата си в Китай. " Има разлика сред хората, които са пристигнали, преди да излезем, и тези, които ще дойдат, знаейки, че Обединеното кралство към този момент не е член на Европейски Съюз. "

Това е допустима спънка, която Англия и Европейски Съюз ще би трябвало да преодолеят, с цел да се спогодят по въпроса за прехода след Брекзит. Идеята на този интервал е двете страни да могат през това време да се приготвят за последствията от края на 46-годишното участие на страната в съюза.

Европейски Съюз предизвести Англия, че би трябвало да одобри всички решения на съюза, а по време на по този начин наречения временен интервал неговите жители да могат да имат цялостни права на престояване в Обединеното кралство.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (174)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР