Британският министър-председател Тереза Мей трябва да поеме отговорност и да

...
Британският министър-председател Тереза Мей трябва да поеме отговорност и да
Коментари Харесай

Берлин към Мей: Поемете отговорност, бъдете конструктивна

Британският министър-председател Тереза Мей би трябвало да поеме отговорност и да организира градивни договаряния за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Това съобщи в Люксембург държавният министър по европейските въпроси в немското външно министерство Михаел Рот.

„ Поемете отговорност и бъдете градивна “, прикани той, отговаряйки на журналистически въпрос какво обръщение би желал да изпрати на Мей.

Рот също по този начин съобщи, че немското държавно управление, след сигнала на Еврокомисията от юли, интензивно се приготвя за сюжет, при който Брекзит се реализира без съглашения. Той обаче означи, че това е най-лошият сюжет и добави, че при сключването на договорка за излизането на Англия от Европейски Съюз „ всичко ще бъде доста по-лесно “.

Предстоящата среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел /17-18 октомври/ би трябвало да стане решителна за договарянията по Брекзит. Тя ще покаже дали страните могат да реализират авансово съглашение. Към момента главният проблем на договарянията остава режимът за надзор по границите сред оставащата в Европейски Съюз Ирландия и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство. Двете страни желаят да запазят прозрачността на тази граница за хората, стоките и услугите, само че това би трябвало да стане по този начин, че да не се нарушава целостта на европейския митнически съюз /общия пазар/, който Англия напуща. Брюксел и Лондон още не са намерили решение на този проблем.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, на които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни 2017 година Година по-рано 51,9% от британците поддържаха на референдум Брекзит. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2019 година, след което договорката би трябвало да бъде утвърдена от парламентите на всички страни-членки на Европейски Съюз, Европейския парламент и Уестминстър. Самият Брекзит би трябвало да се случи на 29 март 2019 година, след което би трябвало да настъпи временен интервал, продължаващ до 31 декември 2020 година /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР