Британският министър-председател Тереза Мей ще внесе за гласуване сделката си

Британският министър-председател Тереза Мей ще внесе за гласуване сделката си ...

Тереза Мей внася за четвърти път сделката за Брекзит в парламента.


Британският министър-председател Тереза Мей ще внесе за гласуване сделката си за Брекзит. Плановете са депутатите да се произнесат за четвърти път в началото на юни.


Независимо дали ще бъде постигнат компромис с Лейбъристката партия, Мей ще се опита отново да получи подкрепа по споразумението за излизането на Великобритания от ЕС.

По думите на британския министър за Брекзит Стивън Баркли до тази дата дискусиите ще продължат.
Стивън Баркли, министър за Брекзит: Ще придвижим напред споразумението за Брекзит в седмицата след 3 юни. Време е парламентът да вземе решение.
Британският парламент три пъти отхвърли постигнатата сделка между Тереза Мей и Европейския съюз. Не е ясно по какъв начин правителството планира да убеди мнозинството от депутатите този път да подкрепят споразумението.

Същевременно вече се споменават 15 имена като възможни наследници на Мей на поста министър-председател. Мей каза, че ще се оттегли преди следващата фаза от преговорите за Брекзит.
Мей ще продължава да търси подкрепата на Корбин за БрекзитМей ще продължава да търси подкрепата на Корбин за Брекзит
Тереза Мей призова Джереми Корбин „да остави настрана различията“ и да се съгласи на сделката за Брекзит, съобщава Би Би Си. Великобритания трябваше н...

Източник: bnt.bg