Британският министър-председател Тереза Мей призова в Мюнхен за ново споразумение

...
Британският министър-председател Тереза Мей призова в Мюнхен за ново споразумение
Коментари Харесай

Британците искат военно сътрудничество с ЕС

Британският министър-председател Тереза Мей прикани в Мюнхен за ново съглашение за сигурността с Европейски съюз, което да влезе в действие идната година, с цел да се подсигуряват военното, разследващото и антитерористичното съдействие след излизането на Англия от съюза, заяви „ Ройтерс “.

„ Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област би трябвало да са в действие още от 2019 година ", съобщи Мей пред европейски и американски висши представители на Мюнхенската конференция по сигурността. „ Партньорството, която ще създадем, би трябвало да предлага на Обединеното кралство и Европейски Съюз пътища за съчетаване на напъните ни за допустимо най-голяма успеваемост в областите от общ интерес ", добави тя.

Британският министър председател изключи опцията за втори референдум за Брекзит и акцентира, че не може да има отвод от резултата от вота през юни 2016 година, когато близо 52% от британците гласоподаваха за излизане от европейската общественост.

„ Напускаме Европейски Съюз и не може да става и дума за втори референдум. Смятам това за значимо. Хората във Англия твърдо имат вяра, че щом се вземе решение, държавните управления не би трябвало да се отвръщат от него и да им споделят, че са сбъркали ", отговори Мей на въпрос дали страната й би обмислила втори референдум.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР