Британският министър-председател Тереза Мей призова днес в Мюнхен за ново

...
Британският министър-председател Тереза Мей призова днес в Мюнхен за ново
Коментари Харесай

Тереза Мей призова за ново споразумение за сигурността с Европейски съюз

Британският министър-председател Тереза Мей прикани през днешния ден в Мюнхен за ново съглашение за сигурността с Европейски съюз, което да влезе в действие идната година, с цел да се подсигурява военното, разследващото и антитерористичното съдействие след излизането на Англия от съюза, съобщи Ройтерс.

" Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област би трябвало да са в действие още от 2019 година ", съобщи Мей пред европейски и американски висши представители на Мюнхенската конференция по сигурността.

" Партньорството, която ще създадем, би трябвало да предлага на Обединеното кралство и Европейски Съюз пътища за съчетаване на напъните ни за допустимо най-голяма успеваемост в областите от общ интерес ", добави тя.

Министър-председателят изключи опцията за втори референдум за брекзит и акцентира, че не може да има отвод от резултата от вота през юни 2016 година

" Напускаме Европейски Съюз и не може да става и дума за втори референдум или отвод. Смятам това за значимо. Хората във Англия твърдо имат вяра, че щом се вземе решение, държавните управления не би трябвало да се отвръщат от него и да им споделят, че са сбъркали ", отговори Мей на въпрос дали страната й би обмислила втори референдум.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР