Британският министър-председател Тереза Мей иска от депутатите да се произнесат

...
Британският министър-председател Тереза Мей иска от депутатите да се произнесат
Коментари Харесай

Британските депутати пак ще гласуват сделката за Брекзит

Британският министър-председател Тереза Мей желае от депутатите да се произнесат за четвърти път за съглашението за Брекзит, което тя контракти с Европейски Съюз, заяви Би Би Си. Очаква се това да стане в първите дни на идващия месец. Мей възнамерява да внесе договорката в Народното събрание, независимо дали ръководещите консерватори и опозиционните лейбъристи реализиран компромис дотогава. Преговорите сред представителите на двете партии не престават от седмици, само че към този момент безуспешно. Лейбъристите обаче нямало да поддържат съглашението за Брекзит, в случай че не се реализира съглашение, настояват партийни източници.

Премиерът Мей счита, че е изключително значимо съглашението да бъде утвърдено от депутатите преди началото на лятната почивка на Народното събрание в края на юни, обясняват от " Даунинг стрийт " 10. Засега обаче не е ясно по какъв начин държавното управление възнамерява да убеди болшинството от депутатите да поддържат договорката за овакантяване на Европейски Съюз, която беше отхвърлена в пленарна зала към този момент три пъти. " Ще придвижим напред съглашението за Брекзит в седмицата след 3 юни. Време е Народното събрание да вземе решение ", съобщи министърът, отговарящ за Брекзит, Стивън Баркли. 

Министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс пък съобщи, че депутатите ще би трябвало да решат идващия месец дали да гласоподават, с цел да обезпечат излизане на Англия от Европейски Съюз със договорка, или да основат заплаха от овакантяване без съглашение, или изобщо да няма Брекзит. Той изрази вяра, че националните представители ще се съобразят с " инструкцията от гласоподавателите и ще би трябвало да помислят какви могат да бъдат политическите последствия, в случай че не изпълнят своята част от договорката ".

Източници от английското държавно управление настояват, че в случай че договорката за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей бъде отхвърлена за четвърти път в Народното събрание, няма да има пети опит. Медиите на Острова споменават 15 души за вероятни наследници на Мей на премиерския пост, която към този момент съобщи, че ще се отдръпна преди идната фаза от договарянията за Брекзит. Излизането на Англия от Европейски Съюз е отсрочено за 31 октомври. 

КАРЕ - СПЕКУЛАЦИИ

Кристалина Георгиева била измежду обсъжданите от евролидери кандидатури за нов началник на Европейска комисия, твърди агенция Блумбърг, като цитира 2-ма души, осведомени с дебатите, водени по време на срещата на върха в Сибиу предходната седмица. Не е ясно обаче по какъв начин тя се оказа до водещите претенденти, излъчени от главните евроформации ЕНП и ПЕС - Манфред Вебер и Франс Тимерманс. Съгласно член 17 от Договора за Европейски Съюз предлагането за идващия ръководител на Европейска комисия би трябвало да бъде направено от Европейския съвет, след което да бъде гласувано от евродепутатите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР