Британският министър-председател Тереза Мей и президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
Британският министър-председател Тереза Мей и президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Мей: Единни сме в позицията си към Русия

Британският министър-председател Тереза Мей и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обявиха на конференцията след диалозите в резиденция Чекърс край Лондон, че са единни в позицията си към Русия на президента Владимир Путин, с който Тръмп би трябвало да беседва в понеделник в Хелзинки на първата двустранна среща на двамата водачи за възстановяване на връзките сред Вашингтон и Москва, съобщи Франс прес.

"Единодушни сме, че е значимо да имаме разговор с Русия от позиция на силата и единството ", разгласи Мей. Британското държавно управление има напрегнати връзки с Русия, които в допълнение се утежниха поради отравянето на английска земя на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, за което Лондон упреква Москва.



"Бяхме доста по-твърди към Русия от всички ", сподели Тръмп. "Ако съумеем да развием връзки (с Путин), би било фантастично ". Тръмп сподели, че ще повдигне пред Путин въпроса за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, само че уточни, че не чака Путин да каже: "Хвана ме натясно ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР