Британският министър-председател Тереза Мей е решена да не отлага датата

...
Британският министър-председател Тереза Мей е решена да не отлага датата
Коментари Харесай

Тереза Мей решена да не отлага Брекзит

Британският министър-председател Тереза Мей е решена да не отсрочва датата на Брекзит - 29 март 2019, оповестява Би Би Си преди началото на договарянията за инспекциите по границата с Ирландия.
 Британците ще пътуват без визи в Европейски Съюз след Брекзит  Англия за пръв път разгласи, че датата на Брекзит може да бъде отсрочена  Кабинетът одобри проект за деяние при Брекзит без съглашение с Европейски Съюз
За вестник " Сънди телеграф " самата Мей написа, че ще се върне в Брюксел с " чисто нов мандат (за договаряния - б.р.), нови хрумвания и възобновена решителност ".

Миналата седмица депутатите поддържаха предложение за предоговаряне на съглашението с Европейски Съюз в частта му, засягаща границата със Северна Ирландия. В същото време ирландският вицепремиер Саймън Ковъни съобщи, че все още няма евентуална опция. Европейски Съюз няма да предоговори съглашението за овакантяване, написа той за " Сънди таймс ". По думите му тази уговорка е нужна, с цел да подсигурява отбраната на Споразумението от Разпети петък (известно още като Белфасткото съглашение от 10 април 1998 година сред Ирландия и Англия и Северна Ирландия - б.р.), поставило завършек на 30-годишна въоръжена война в Северна Ирландия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР