Британският министър-председател Борис Джонсън ще каже на френския президент Еманюел

...
Британският министър-председател Борис Джонсън ще каже на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Джонсън категоричен: Нямаме ли съгласие, напускаме ЕС без сделка

Британският министър-председател Борис Джонсън ще каже на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, че Народното събрание на Англия не може да спре Брекзит, съобщи Ройтерс, като се базира на в. "Сънди телеграф ".

Според изданието идната седмица Джонсън ще посети Германия и Франция, с цел да съобщи пред Меркел и Макрон, че английският парламент не може да спре излизането на Англия от Европейския съюз.

Очаква се Джонсън да каже на Меркел и Макрон, че те имат два месеца, с цел да се съгласят за договорка, допустима за английското държавно управление и парламент, в противоположен случай Англия ще напусне без съглашение на 31 октомври.

При първото пътешестване на Джонсън в чужбина като министър председател се планува той да се срещне с европейските водачи преди форума на Г-7 във Франция на 24-26 август.

Според източник от премиерската канцелария Джонсън ще разгласи, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври, със или без договорка, и че английският парламент не може да спре това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР