Британският министър-председател Борис Джонсън призова вчера Германия и Франция да

...
Британският министър-председател Борис Джонсън призова вчера Германия и Франция да
Коментари Харесай

Джонсън призова Германия и Франция да направят компромис за Брекзит

Британският министър-председател Борис Джонсън прикани през вчерашния ден Германия и Франция да създадат компромис за Брекзит, като предизвести, че Англия ще е подготвена да напусне Европейския съюз без договорка на 31 октомври, в случай че е належащо, съобщи " Ройтерс ".

" Ние ще сме подготвени да излезем на 31 октомври - със или без договорка ", съобщи Джонсън пред кореспонденти. " Разбира се, нашите другари и сътрудници отвъд Ламанша демонстрират леко отвращение да трансформират своята позиция - отлично, аз съм убеден, че те ще го създадат ", сподели той.

Попитан какво може да реализира неговото посещаване по-късно тази седмица в Берлин и Париж, Джонсън отговори: " Надявам се, че ще създадат компромис - те видяха, че английският парламент три пъти отхвърли съглашението за овакантяване, защитният механизъм просто не работи, той не е либерален. Надявам се, че те ще сметнат за уместно да създадат компромис. "

" Аз желая договорка, ние сме подготвени да работим с нашите другари и сътрудници, с цел да реализираме договорка, само че в случай че искаш добра договорка за Англия, би трябвало в същото време да се подготвяш за излизане без такава ", сподели той. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (655)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР