Британският министър-председател Борис Джонсън получи списък с въпроси от лондонската

...
Британският министър-председател Борис Джонсън получи списък с въпроси от лондонската
Коментари Харесай

Лондонската полиция с въпроси към Борис Джонсън заради партито на Даунинг стрийт

Британският министър-председател Борис Джонсън получи лист с въпроси от лондонската полиция и ще отговори, както се изисква, съобщи негов представител.

Полицията на английската столица търси пояснения от над 50 индивида по отношение на хипотетичното им присъединяване в празненства в премиерската канцелария и резиденция на " Даунинг стрийт " 10 по време на локдауните, наложени поради ковид.

Органите на реда проверяват 12 събирания, състояли се на " Даунинг стрийт " 10, откакто в началото следствие откри, че сътрудници на Джонсън са се забавлявали на празненства, на които е имало алкохол, а на някои от събитията е участвал самият министър председател.

Разкритията провокираха необятно неодобрение. Някои депутати от Консервативната партия на премиера се причислиха към апелите на опозицията за неговата оставка.

Джонсън се извини и даде обещание да промени културата измежду висшите чиновници в ръководството, откакто следствието откри " сериозна липса на водачество ". Петима негови сътрудници напуснаха и той назначи нови хора на техните места.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР